Verrukkelijke chocoladecake

Chocola is een van de verrukkelijkste voedingsmiddelen die we kennen. We eten er gulzig van om allerlei redenen: als troost, als bron van energie of als passie. Het is een geschenk met een boodschap voor geliefden, vrienden of familieleden: welkom, vaarwel, dankjewel of sorry, ik houd van je, we hebben iets te vieren of ik heb troost nodig.

Ik heb een mooi recept voor u van een eenvoudige chocoladecake:

  • 115 g pure chocolade, in stukjes
  • 45 ml melk
  • 150 g ongezouten zachte boter
  • 150 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 portie chocolade-botercréme, voor de vulling
  • poedersuiker en cacaopoeder, om te bestrooien
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee springvormen van 18 cm doorsnee in en bedek de bodems met ingevet bakpapier. Neem een kleine pan en een vuurvaste kom die erin past. Doe de chocolade en de melk in de kom. Doe water in de pan en breng dit bijna aan de kook. Zet de kom met de chocolade erin op de pan en laat hem 5 minuten staan, tot de chocoalde zacht wordt. Roer de massa glad. Laat de kom op de pan staan, maar neem de pan van het vuur.
  2. Klop de boter met de suiker licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe, pas nadat het vorige ei geheel is opgenomen. roer het chocolademengsel erdoor tot u een gelijkmatig beslag hebt.
  3. Zeef het meel en het cacaopoeder boven het beslag en spatel alles voorzichtig er doorheen. Schep het beslag in de bakvormen, strijk de bovenkant glad en bak de taarten 35-40 minuten. Stort ze op taartroosters en laat ze afkoelen.
  4. leg de taarten op elkaar met een dikke, gelijkmatige laag chocolade-botercréme ertussen. Bestrooi de taart met een mengsel van poedersuiker en cacaopoeder.

Wie het geluk niet kan genieten als het komt, moet niet klagen als het hem verlaat.

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *